Welcome, Guest

सामान्य ज्ञान सम्बन्धी केही प्रश्नहरु

2019-04-30 / 4K 0

Subscribe to LokSewa Plus for unlimited access to all resources

१. शीत युद्ध शब्दको प्रयोग कसले गरेका थिए ? 
उत्तर: बर्नाड बारुच
२. चर्चित साहित्यकार जर्ज बर्नाड श कुन देशका नागरिक हुन् ?? 
उत्तर: आयरल्यान्ड
३. भगवान् लक्ष्मी कुन फुलमा विराजमान हुन्छिन् ? 
उत्तर: कमल
४. प्राचीन इजिप्ट सभ्यतामा शासकलाई के भनिन्थ्यो ? 
उत्तर: फाराेह 
५. Logarthim Table कसले आविस्कार गरेका थिए ?
उत्तर: जोन नापिएर 
६. Global Teacher Prize - २०१९ को बिजेता को हुन् ?
उत्तर: पिटर ताबिची 
७. Making it big का लेखक को हुन् ?
उत्तर: विनोध चौधरी
८. सार्बजनिक निजी साझेदारी तथा लगानी ऐन, २०७५ अनुसार लगानी वाेर्डकाे अध्यक्ष काे रहने व्यवस्था छ ? 
उत्तर: प्रधानमन्त्री

You need to login to comment.

Facebook Comments